Nyhed

Bliv frivillig i Naturgruppen

Beskyt naturen med et frivilligt arbejde i DN Københavns Naturgruppe!

Har du mod på at argumentere for naturens beskyttelse mod mange forskellige byudviklingsinteressenter? Har du kendskab til fredningsarbejdet i København? Eller har du blot viljen til at kæmpe for vores naturområder i byen? Så vil vi meget gerne modtage din ansøgning til vores frivillige Naturgruppe!

DN Københavns Naturgruppe leder efter dygtige og passionerede frivillige, som kan være med til at beskytte naturen i Københavnsområdet. Naturgruppen udfører noget af DN’s vigtigste arbejde: at følge op på de lokale sager inden for naturbeskyttelse. Via vores arbejde med lokale kommunale sager følger vi op på, om naturen bliver forringet gennem byggerier, manglende pleje eller måske direkte ulovligheder.


Hjælp med at beskytte naturen i København
Arbejdsopgaverne i Naturgruppen er varierende, men falder typisk indenfor følgende områder:

  • Løbende screening af sager, for eksempel ansøgning om dispensation fra fredning, samt identificering og vurdering af om, hvorvidt vi skal komme med høringssvar, anbefalinger og eventuelt klage over afgørelser, der forringer naturen.
  • Besigtigelse af områder for at vurdere specifikke sager, for eksempel når der søges om dispensation til at lave et nyt klubhus i en fredet park.
  • Deltagelse i parkbrugerråd og følgegrupper, hvor vi argumenterer imod de mange interesser, der synes, at naturområder og parker skal bruges til alt andet end natur.
  • Koordinering af Naturgruppens arbejde og fastlæggelse af overordnede strategier således, at vi eksempelvis behandler alle vores sager ensartet.
  • Besvarelse af spørgsmål direkte til DN København fra borgere angående naturen i byen.


Vi tilbyder masser af indflydelse og faglig indsigt
Som frivillig i Naturgruppen kan du forvente at få direkte indflydelse på, hvad der sker med det grønne i København. Vi tilbyder stor erfaring og kompetencer indenfor arbejdet med naturbeskyttelse og dyb faglig indsigt på området. Du får også mulighed for at deltage i kurser på Naturens Universitet. I begyndelsen vil der være et oplæringsforløb, som begynder d. 18. november, hvor du bliver introduceret til naturbeskyttelsesloven og det arbejde, vi udfører. Ved siden af det faglige tilbyder vi også et stort interessefællesskab og netværk af passionerede frivillige.

 

Hvem er du?

  • Du har stor interesse for naturen og naturbeskyttelse
  • Du har måske faglige kompetencer indenfor natur og naturforvaltning generelt, eventuelt en uddannelse som landskabsforvalter,
  • landskabsarkitekt, biolog, geograf, jurist, arkitekt eller kulturhistoriker
  • Du har ambitioner om et længere frivillig-forløb


Omfang:
Minimum 8-10 timer om måneden. Mulighed for turnusordninger, hvor aktivitetsniveauet er sænket i en periode og højnet i en anden.


Kan du se dig selv hos os?
Så send en ansøgning via mail til Ole Damsgaard på ole.damsgaard@outlook.dk senest d. 16. november.
Vi holder løbende samtaler og tager opslaget ned, når vi har fundet de rigtige kandidater. Så skynd dig at sende os din ansøgning – vi glæder os til at høre fra dig!