Høringssvar

Ikke fælde gamle træer i Hans Tavsens Park

DN vil have at kommunen undlader at fælde 7 gamle træer, når kommunen vil gennemføre omdannelsen af Hans Tavsens Park.

Kommunen lader stive teoretiske beregninger for 100 års hændelser være determinerende, i stedet for at gå mere pragmatisk frem -- og justere parken hvis det om nogle årtier viser sig at være behov for det.

DN vil have at kommunen undlader at fælde 7 gamle træer, når kommunen vil gennemføre omdannelsen af Hans Tavsens Park.

Det er en omfattende omdannelse af Parken som kommunen vil gennemføre. I forslaget til omdannelse af Hans Tavsens Park er der mange interesser, der skal afbalanceres. Danmarks Naturfredningsforening (DN) finder, at det i de fleste tilfælde er sket på en god måde, og også sådan, at der er taget hensyn til, at området både kan være park for natur og et område til menneskers ophold og aktivitet.

MEN og der er et stort men. I et område vil kommunen lade 7 gamle træer fælde. Det vil være til skade for naturen og det vil efterlade et stort ’hul’ i den sydlige trærække, som vil skæmme parken. DN har derfor kraftig opfordret kommunen til at finde løsninger, så disse gamle træer kan bevares.

DN vil også at kommunen skal overveje at gøre plads til at bevare et gammelt træ tæt ved en planlagt kunstgræsbane.

DN er overbevist om, at der er løsninger, hvis kommunen vil. DN mener, at kommunen meget rigidt bruger en 100års hændelse som dimensionerings grundlag. Parken skal kunne opsamle vand fra skybrud og i høj grad vand der vil komme fra Assistens Kirkegård.  I de mange årtier parken skal fungere, vil der de første årtier nok være mindre risiko for en hundrede-års hændelse end senere. Skulle det vise sig at der er behov for at parken skal kunne håndtere mere vand, så er en park formbar og kan justeres til de konstaterede behov. En park er ikke stiv betonkonstruktion.

Vi må ikke lade stive skybrudberegninger diktere et projekt, men skal kunne vurdere de konsekvenser sådanne beregning har for andet vil skal passe på – og her gamle træer. Derfor skal projektet ændres.

Læs DN København brev til kommunens politikere (klik)