Søgårds Have og Emdrupgårds Have – to fine, grønne områder, der er truet

Ved Søgårds Have skal der bygges 12 skæve boliger i små rækkehuse, og ved Emdrupgårds Have er der tale om op til 16 midlertidige boliger til unge hjemløse. Der skal være plads til de boliger, som kommune vil bygge, bare ikke hvor de gør skade på vigtige grønne områder.

Emdrup-haverne er to fine, grønne områder med store træer, der giver dem en særlig karakter. Træerne vidner om deres tid som tidligere haver til henholdsvis Emdrupgård (i dag Emdrupborg) og Søgård. Områderne er vigtige for de store, almene bebyggelser, der ligger omkring. Det er de to grønne fællesarealer, der er tilbage i bebyggelsen, idet flere grønne arealer i kvarteret er inddraget til institutioner.

Både Emdrupgårds Have og Søgårds Have ligger op til fredede områder. Begge områder er fredningsværdige – både som værdifulde, grønne områder og som parkområder, der skal give folk nem adgang til grønne områder.

Placering af boliger i de to grønne områder vil markant ændre dem, og det er ikke afgørende, at det er boliger til hjemløse.

DET MENER DN:

Vi skal passe på vores grønne områder i København, og vi skal i særdeleshed passe på ikke at fjerne dem bid for bid. Emdrup-haverne er fredningsværdige – både som grønne områder og som parkområder, der skal give folk nem adgang til grønne fællesarealer.

KORT OM SAGEN:

Ved Søgårds Have planlægger kommunen at bygge 12 skæve boliger i små rækkehuse, og ved Emdrupgårds Have er der tale om op til 16 midlertidige boliger til unge hjemløse.

Boliger i områderne vil gøre, at de ikke længere kan fungere som de grønne fællesarealer, de er i dag – og det ene område vil nok reelt ophøre med at være grønt område, hvis der placeres boliger på det. 

Det er vigtigt, at vi i København passer på vores grønne områder. Vi skal i særdeleshed passe på ikke at tage dem bid for bid. Det grønne giver så meget til os mennesker i byen.

Der skal også findes plads til boliger til vores udsatte medborgere. Den opgave bør kommunen løse uden at ødelægge grønne områder. Kommunen må finde et andet sted, og et sted, hvor boligerne kan passe ind.

Beboere i de almene afdelinger har lavet en underskriftsindsamling. Du kan finde underskriftsindsamlingen her:

Emdrupgårds Have er området ved hjørnet af Emdrupvej og Tuborgvej, og Søgårds Have ligger ved Strødamvej 10.

 Hvad kan du gøre? 

  • Brug vores hashtag #FredOmrådet
  • Følg os på Facebook
  • Fortæl andre om sagen
  • Bliv frivilligSenest opdateret: juni 2020