Nyhed

Kommunen kan købe Lærkesletten og Stejlepladsen fri - uden at det går ud over andet i København

Kommunen kan købe Amager Fælled og Stejlepladsen fri for bebyggelse uden, at det går ud over alt det gode, som kommunen gerne vil bygge, som plejehjem, skoler, institutioner o.l. Det har indenrigsministeriet nu bekræftet. Kommunen kunne har gjort det i 2018 og har stadig penge til at gøre det - uden at det går ud over kommunens anden aktivitet

Kommunen kan købe Amager Fælled og Stejlepladsen fri for bebyggelse uden, at det går ud over alt det gode, som kommunen gerne vil bygge, som plejehjem, skoler, institutioner o.l. Det hedder i kommunale termer bygge- og anlægsprojekter. Det har indenrigsministeriet bekræftet.

By&Havn har fået overdraget Lærkesletten og Stejlepladsen for at kunne tjene penge til at betale metrogælden. Men kommunen kunne og kan stadig vælge at overføre penge til By&Havn så de ikke behøver at bygge.

Så snart det bliver sagt, at kommunen kan overføre penge til By&Havn – lyder der et ramaskrig fra dem, der gerne vil bygge. De siger de vi gå ud over bygning af plejehjem, skoler og meget andet godt.

De siger det selvom det er almindelig økonomisk viden, at kommunen kan overføre penge til By&Havn uden, at pengene skal tages fra de penge, som kommunen må bruge til bygge- og anlægsopgaver.

Det har Indenrigsministeriet nu bekræftet. Indenrigsministeriet skriver ”DER VIL IKKE SKE BELASTNING AF ANLÆGSRAMMEN, hvis kommunen yder et kapitalindskud, der registreres af modtageren som en del af egenkapitalen”.

Og kommunen har masser af penge til at gøre det. Kommunen har ca. 15 mia. kr. i kassen. Kommunen har et forventet overskud på ca. 5 mia. kr. de næste år. Kommunen har i mange år kun måttet bruge op til ca. 4 mia. kr. til bygge- og anlægsopgaver.

Kommunen skal bruge ca. 1,4 mia. kr. plus lidt ekstra til det By&Havn har lavet med byggeprojekterne. Det vil medføre, at kassebeholdningen vokser lidt mindre de næste år – alt andet vil kunne fortsætte som nu.

Det er værd at huske, at byggeprojekterne på Lærkesletten og på Stejlepladsen, kun skyldes, at kommunen i 2018 valgte IKKE at overføre penge til By&Havn. Det kunne kommunen have gjort. Havde kommunen gjort det, så havde både Lærkesletten og Stejlepladsen ligget urørt som natur.

Kommunen kunne have betalt allerede i 2018. Kommunen havde i 2018 et overskud på 1,4 mia. kr. og en kassebeholdning på 10 mia.kr. Året efter havde kommunen et overskud på 2.7 mia. kr. – altså efter at kommunen havde brugt de penge de måtte til bygge- og anlægsopgaver.

Så kære politikere. Betal så vi kan blive fri for det VANVIDSbyggeri I har i gang. Og lad os få natur i stedet for - i stedet for penge, der blot ligger i kommunens kasse.