Nyhed

HØRING: Fredninger ophæves ved lov

Regeringen har fremlagt et lovforslag, som skal ophæve fredningerne på 3 områder ved lov og ændre bestemmelser for et fjerde, så det reelt også er en ophævelse af fredningen. Det gør man, for at det statslige og kommunale selskab By & Havn I/S kan få en indtjening på 1,9 mia. kr. Det er stik imod al naturfredning. DERFOR EN HØRING.

Regeringen har fremlagt et lovforslag som skal ophæve fredningerne på 3 områder ved lov og ændre bestemmelser for et fjerde, så det reelt også er en ophævelse af fredningen.

Fredningerne skal ophæves ved lov for at det statslige og kommunale selskab By & Havn I/S kan få en indtjening på 1,9 mia. kr.

Det er et overgreb på naturfredningen. Vi har fredninger for at beskytte områder mod økonomisk spekulation. Det er en helt ekstraordinær situation, at regeringen og en række partier nu vil ophæve fredningerne ved lov.

Der er derfor brug for at belyse de mange konsekvenser af lovforslaget, hvis det vedtages. Det sker på en hørings som Fredningsalliancen afholder.

 

Tid og sted

Høringen holdes

Mandag, den 21. januar 2019 kl.19.00 til 21.00

Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 Kbh. SV

Paneldeltagere og emner

På høringen vil du møde et panel, der kan fortælle, hvad det betyder for naturen, naturfredningen, byplanlægningen og det retspolitiske. Du vil få indblik i, hvorfor ophævelsen af fredningerne ved lov er et abnormt indgreb. Det vil få viden om hvad der siges for og imod og hvilke lokale konsekvenser forslaget vil have.

Paneldeltagerne er:

  • Knud Erik Hansen – næstformand for Danmarks Naturfredningsforening København
  • Svend-Erik Fangel Pedersen - Næstformand i Friluftsrådet København
  • Knud Flensted - biolog i BirdLife/Dansk Ornitologisk Forening
  • Lektor Esben Munk Sørensen - Institut for Planlægning Aalborg Universitet
  • Bjørn Elmquist – formand for Dansk Retspolitisk Forening

Det grønne Knæ har arrangeret høringen for og i samspil med Fredningsalliancen

VÆR MED TIL HØRINGEN - FÅ MERE AT VIDE